6 mai

La Roche Posay er ledende innen produkter mot atopisk eksem

Atopisk eksem er noe som veldig mange i befolkningen plages av og det er viktig å forstå hva det er, samt å vite hva slags behandlingsformer som finnes på markedet. Hvorfor noen får denne tilstanden er dessverre ikke kjent, men det drives forskning på flere områder for å finne mulige årsaker. Det forskes blant annet på:

 • Arvelige årsaker.
 • Forurensninger som kommer fra utendørs i tillegg til klima.
 • Luftbårne allergener.
 • Kosthold som årsak.
 • Infeksjoner barn pådrar seg i perioden som spedbarn.

Man opplever at det i hovedsak er barna som rammes. Det er i noen få tilfeller man også ser at enkelte barn tar tilstanden med seg videre som voksen.

 • Av alle spedbarn er det omtrent 3 prosent som får atopisk eksem.
 • Hos barn i skolealderen finner man atopisk eksem i en varierende grad hos ca. 10-20 prosent.
 • Atopisk eksem hos voksne ligger omtrentlig på 2-3 prosent av befolkningen.

At det forskes på arvelige årsaker til atopisk eksem er ikke så rart. Man ser at hele 80 prosent av barn som har eksem, faktisk har en familiehistorie med eksem.

Lipikar til La Roche Posay

De som sliter med plager tilknyttet eksem har et immunsystem som er både hyperaktivt og i ubalanse. Dette medfører at huden blir tørr og spesielt sensitiv.

La Roche Posay Lipikar

Huden blir irritert, og mange forklarer at ekstrem og varig kløe oppleves som svært plagsomt. Når man tenker på at spedbarn og de yngste barna i skolealder er de som opplever mest atopisk eksem, forstår man også at det er vanskelige pasienter i forhold til å kontrollere kløing.

La Roche Posay har spesialisert seg på behandling av atopisk eksem og hudlidelser. I tillegg til behandlingsstedene deres i Frankrike produserer de produkter som brukes i behandlingen. Vi får kjøpt de fleste på apoteker her i Norge og det finnes mange ulike produkter. La Roche Posay har blant annet utviklet Lipkar.

Lipkar lindrer umiddelbart den irriterte huden og demper følelsen av kløe. Dette er en stift som en utrolig enkel å påføre på huden som er angrepet. Dette er spesielt viktig for spedbarn som ikke klarer å uttrykke ubehaget slik eldre barn og voksne kan. Man tar stiften som er som en deodorant, stryker stiftsiden på det aktuelle området og personen opplever øyeblikkelig effekt. Denne kan brukes både i ansiktet og på kroppen og er selvfølgelig uten parfyme. For huden som er tørr så vil den i tillegg til å lindre, styrke selve hudbarrieren.

1 av 5 norske barn lider av atopisk eksem

For hver sykdom eller lidelse så ønsker man selvfølgelig at det skal være en kur som fjerner problemet. Atopisk hud er dessverre en såkalt kronisk tilbakevennende betennelse i huden. Det eksisterer derfor ingen kur, men man må belage seg på gode behandlinger.

atopisk eksem

For de som lever med denne tilstanden så opplever de at hudens tilstand i periodevis er tørr, betent og klør. I tillegg er har de fleste en sensitiv og følsom hudtype og huden oppleves som sår. Symptomene oppleves veldig individuelt og i de verste tilfellene kan det rødeutslettet utvikles til væskende blemmer. Serien med Lipikar produkter fra La Roche Posay viser gjennom lange omfattende studier at de er en effektiv lindrende og pleiende behandling.

Hudleger anbefaler produkter fra La Roche Posay

Lipikar-produktene gir en merkbart god effekt på symptomene mange plages med i forbindelse med atopisk eksem. I tillegg til å bruke gode behandlende produkter så må man ta noen grep i hverdagen. Det anbefales på det sterkeste å blant annet:

produkter fra La Roche Posay

 • Unngå parfymerte produkter i kroppsstell.
 • Ikke bruke vaskemidler til klærne som inneholder parfyme.
 • Være obs på at soleksponering kan forverre symptomer som kløe for enkelte.
 • Klorvann og saltvann kan forårsake svie for noen.

Enkelte bruker allergitabletter, kortison medisiner i tillegg til produkter som Lipikar-serien fra La Roche Posay. Det er viktig å få hudlege til både å gi informasjon, men også sette sammen en behandlingsform som hjelper den enkelte. Produktene i Lipikar-serien reduserer plagene raskt og etter få uker vil man ofte oppleves som symptomfri.

Det er viktig å få fuktighet tilbake til huden uten at man tilfører stoffer som huden reagerer ytterligere på. Man kan også vurdere et opphold på La Roche Posay sitt eget behandlingssted i Frankrike.

Kilder brukt i dette innlegget: