27 jun

Apotek på nett, hvem er kundegruppen?

Apotek på nett er en tjeneste ikke alle er klar over at man kan benytte seg av. Det betyr ofte at de som bruker tjenesten mest i dag er de som er mest vant til å handle på nett. Det finnes mange, spesielt yngre under 30 år, som først sjekker på nett uansett hva de ønsker å kjøpe. Mange yngre synes det er belastende å måtte kjøpe det de trenger i fysiske butikker eller på apoteker, og de sjekker derfor alltid først hva som finnes online før de velger en fysisk butikk.

Men dette betyr ikke at det ikke er andre som kunne hatt nytte av denne tjenesten, men som kanskje har en skepsis overfor netthandel. Eldre personer er ofte dem som trenger medisiner mest, og de har ofte resepter på medisiner de trenger daglig. Men på grunn av at eldre ikke er like vant med å benytte seg av nettbaserte tjenester, så innser de ikke at denne muligheten finnes.

De mest nettbevisste benytter seg av disse tjenestene

Det er ofte de mest nettbevisste som oppdager nye tjenester først. Når man er vant til å benytte nettjenester til det meste, så sjekker man også mulighetene når man ønsker å benytte apotek på nett som f.eks www.iApoteket.no. Hvis man vet at muligheten finnes og helst vil unngå å dra til et fysisk apotek for å hente sine medisiner, så velger man å benytte apotek på nett. Men ikke alle er vant med å handle på nett. Noen liker ikke å benytte PC eller mobiltelefon på nett for å kjøpe det de trenger. For eldre personer eksisterer fortsatt en skepsis mot å legge igjen kredittkortinformasjon på nettsider hvor de ikke aner hva som ligger bak nettsiden.

Mange eldre kan ha nytte av disse tjenestene

Selv om mange eldre kan være skeptiske til å benytte seg av denne typen tjenester på nett, så er det gjerne denne gruppen som ville hatt mest nytte av å benytte apotek på nett. Mange eldre er dårlige til beins, i tillegg til at andre er slitne etter lang tids sykdom. Da er det ikke mye moro å måtte begi seg på turen ut til apoteket for å få tak i medisinene man er så sårt avhengig av hver eneste dag. I stedet kunne man fått medisinene sendt hjem. Heldigvis får en del av disse eldre hjelp fra familiemedlemmer til å bestille på apotek på nett slik at de ikke behøver å dra til apoteket hver eneste gang de er tomme for medisinene sine.

E-resept gir nye muligheter

E-resept en viktig del av at apotek på nett er et ekstremt nyttig konsept. På grunn av at man får utstedt en e-resept, så er det mulig å benytte denne resepten når man handler på nett for å få tak i medisinene man trenger. Da slipper man å vente i lang kø på apoteket, og kan heller taste inn informasjonen hjemme og få det levert. Dette løser mange utfordringer for personer som er utmattet av sykdom og ønsker å slippe lange ventetider.