Krav til søknad om forbrukslån

Når du søker på et lån, om det er forbrukslån eller huslån, er det viktig at du oppfyller de krav som banken eller finansieringsorganisasjonen stiller til deg som søker. Alle långivere opplyser på sine sider om hva slags krav de stiller til sine søknaden. Her kan kravene variere ganske mye, kanskje mer enn det man skulle tro. Dette avhenger av risikoprofilen som bankene ønsker å ta samt hvor store mengder av bankens portefølje de ønsker å ha i forbrukslån.

Identitet

Når du søker på lån er det viktig at banen vet at det er du som søker på lån. Hvordan vi sier hvem vi er har forandret seg mye de siste årene. Når man åpnet bankkontoer tidligere var det slik at man måtte ta et bilde av sitt førerkort eller lignende å sende til banken. Måten vi identifiserer oss har heldigvis blitt lettere. BankID har tatt helt over og gjort alle prosesser veldig enkle. Nå er det bare å ta noen tastetrykk med en teknologi som fungerer som våre elektroniske fingeravtrykk. Banken utsteder disse BankID brikkene eller systemene til våre mobiltelefoner for at du skal kunne være en effektiv deltaker i bankenes økosystem.

Betalingsanmerkninger

En av de aller viktigste kravene til søknader om forbrukslån er at du må holde deg unna betalingsanmerkninger. Betalingsanmerkninger er som røde flagg for bankene. Har du noen av disse anmerkningene så er det viktig at du får de bort så raskt som mulig. Det koster ikke noe spesielt å få de fjernet hvis du handler raskt nok. Det er viktig at du betaler de bort, også kan det komme noen gebyrer som gjør at du må betale disse også. Dette kan bli ganske mye hvis du drøyer med å betale innen fornuftig tid.

Inntekt

Hvis du vil ha lån må du ha inntekt. Du kan ikke komme utenom dette kravet om inntekt. Alle som ønsker å betale tilbake et lån som de har fått må kunne gjøre dette med penger. Det pengekravet er viktig. Du kan ikke komme til banken med en sekk poteter eller andre ting. Noen banker vil nok kanskje ta en bil eller noe, som de da selger for å få inn pengene.

Alder

Når du tar opp et lån eller sender inn en lånesøknad er det viktig at du har en viss alder. Noen år under beltet er viktig da du ikke kan skrive under på bindende kontrakter før du er blitt 18 år gammel.

Folkeregisteret

Når banken vurderer deg som kunde må de kunne se at du bor i Norge. For å bevise at du bor i Norge er det viktig at du kan legge frem folkeregistret adresse og andre ting. Bor du ikke i Norge kan ikke banken finne deg hvis du ikke betaler. Banken vil jo gjerne ha pengene sine tilbake og da er det viktig at de finner deg.