Kryptovaluta

Kryptovaluta

Kryptovaluta er en kategori som beskriver mange forskjellige aspekter av valuta som bruker kryptografi som metode for å løse sine oppgaver. Dette er viktig å forstå fordi det ikke sier noe mer enn det. Kryptovaluta blir ofte brukt som kategori for mye, som stemmer da dette ordet er et samleord for alle typer valuta. Det betyr at du har valuta som er sentralisert og desentralisert under samme paraply. Du har også sterke og gode valutaer sammen med andre valutaer som ikke kommer til å gå noe sted. Det finnes over 1500 kryptovaluta i verden i dag. Det er helt opplagt at de fleste av disse ikke har livets rett og burde eller vil bli borte om noen år. Det er et hardt marked å være i fordi du faktisk må ha noe å gi dine kunder. Det hjelper ikke bare å utstede valuta.

Tillit
Det viktigste med de fleste systemer er tillit. Har du ikke tillit så får du heller ikke gjort det du ønsker. Jobber du med andre mennesker så trenger du at ditt system, produkt og vare har tillit i markedet slik at du får kunder som kommer tilbake. Det er ikke alltid like lett. Når det kommer til penger eller valuta er det viktig at du har kunder som setter pris på din valuta og vil bruke din valuta. Har du en valuta som ingen bruker er det ikke mye håp. Da vil du ikke få gjort noe som helst og valutaen din dør ut. Du må nemlig ha en sterk og brukt valuta. Her har Bitcoin vært flinke fordi de har laget en valuta som folk vil ha. Når folk vil ha en valuta går verdien på valutaen opp. Dette er grunnen til at Bitcoin har blitt så veldig populær. Verdien har gått opp fordi folk har kjøpt valutaen. Når valutaen går opp så vil flere folk kjøpe bitcoin. Dette er et typisk eksempel på at folk følger folk som kjøper.

Velferdsstaten
Velferden vår avhenger av at alle som bor i Norge deltar i det som kalles den norske modellen. Den norske modellen er et system som gjør at folk betaler skatt etter evne og at folk deltar i arbeidslivet etter evne. Er du en type som klarer å jobbe må du jobbe. Du tjener penger og betaler skatt. Ting går med andre ord rundt. Når ting er litt vanskelig så kan staten komme inn og hjelpe til litt ved å redusere verdien på kronen. Da får norske eksportbedrifter muligheten til å selge mer. Er det for mye pengebruk kan sentralbanken skru opp renten. Her finnes det med andre ord mange måter for staten å kontrollere oss. Bitcoin inngår alt dette. Med Bitcoin kan du være herre i egent hus. Staten kan ikke hjelpe deg hvis du trenger det eller gjøre livet vanskeligere hvis du har mye penger.